Podijeli

sakrament-zenidbe

Dvoje ljudi, muškarac i žena, koji se istinski ljube, koji su odlučili budući život provesti u sakramentalnosti braka, ulaskom u vrijeme zaruka, potrebito je uputiti na što konkretniju bližu pripravu za brak.

Tečaj priprave za brak nezaobilazan je u ovom periodu, jer omogućava dužu katehezu “koja će brak prikazati kao međusobno trajno razvijanje odnosa muža i žene, treba da potakne produbljivanje problema bračne spolnosti i odgovornog očinstva, s bitnim medicinsko - biološkim spoznajama koje su s time povezane; dalje, ta priprava treba ih upoznati s dobrim metodama odgoja djece i prenijeti im osnovne elemente urednog vođenja obitelji (stalan rad, sposobno gospodarenje novcem, razborito upravljanje, pojmovi kućnog gospodarstva, itd ).” (FC 66). 

Iskustvo pokazuje da je uvelike potrebita priprava zaručnika, osobito mladih za vrednote obitelji (usp. FC 66), jer u današnjem svijetu neophodno je pravilno usmjerenje da bi se zaručnici “približili uzoru obitelji kakvu je Stvoritelj htio od početka” (FC 65). 

Pohađanje tečaja za brak potiče zaručnike da “osjete da im dolazi u susret Radosna vijest upravo za ovo njihovo životno stanje “, te da u međusobnom razgovoru o temama tečaja još dublje spoznaju sebe i priprave se za odgovornosti i zadaće koje ih u zajedničkom životu očekuju. 


1. turnus: 15., 16., 17. veljače  te 22., 23. i 24. veljače

2. turnus: 24., 25., 27. svibnja te 31. svibnja, 1. i 2. lipnja 

3. turnus: 20., 21., 22. rujna te  26., 27. i 28. rujna

4. turnus: 8., 9., 10. studenog  te 15., 16. i 17. studenoga

Predavanja se održavaju u Pastoralnom centru sv. Petra - Boninovo, u dvorani ispod crkve s početkom u 20 sati. Nije potrebno prethodno se prijavljivati. Prijave će se obaviti na početku tečaja.