Navjestaj- Budući da smo noćas prešli na ljetno računanje vremena od danas će večernje sv. Mise (i nedjeljom i svagdanom) biti u 19 sati. To znači da će pobožnost Križnog puta započinjati u 18.15 sati.

- Danas će biti pobožnost Križnog puta na Srđu. Kreće se s prve postaje u 14 sati, a predvodi biskup.

- Sutra se slavi svetkovina navještenja Gospodinova ili Blagovijest. Svečano ćemo je proslaviti u crkvi Navještenja na Nuncijati pjevanom misom u 16 sati.

- U petak je 'prvi petak' u mjesecu. Umjesto klanjanja imamo pobožnost Križnog puta od 18.15 - 19 sati. Nakon mise slijedi blagoslov vode, soli, ulja i svijeća.

- U petak će biti ispovijed bolesnih, starih i nemoćnih po kućama počevši od 9 sati. Molimo da nam prijavite njihove adrese.

- U nedjelju je Cvijetnica i početak Velikog tjedna. 15 minuta prije župne sv. Mise (dakle, u 9.45), u Klaustru će biti blagoslov grančica i procesija, a preko mise bit će pjevana Muka.

- Kroz ovaj tjedan imati ćete prigodu za ispovijed svakog dana 20 minuta prije večernje sv. Mise.

- Caritas Dubrovačke biskupije poziva na organizirano prikupljanje hrane i higijenskih potrebština. Hrana (nekvarljive prehrambene namirnice); Higijenske potrebštine (prašak za robu, deterdženti, pasta za zube, šamponi, kupke,sapuni...) Donaciju dostaviti u petak i subotu 30. I 31. Ožujka 2012. od 09 -16 sati u skladište Caritasa. Adresa skladišta: Obala Pape Ivana Pavla II. 2 - Zgrada Luke Dubrovnik – 2. Kat (iza autobusnog kolodvora)

- Treći red Sv. Dominika ima svoj redoviti mjesečni sastanak u subotu 31. ožujka u 17 sati u sakristiji Dominikanaca u Gradu. 

 

 

st-joseph- Prošle nedjelje ste vi, naši župljani darovali 5.190 kn prigodom 'Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima i BiH'. Polovica tog iznosa ići će za potrebne u župi Uzvišenja sv. Križa u Zenici, a druga polovica za Gospino svetište u Kondžilu.

- Iduće nedjelje, 25. ožujka će biti pobožnost Križnog puta na Srđu. Kreće se s prve postaje u 14 sati, a predvodi biskup.

- Danas je svetkovina sv. Josipa, zaštitnika naše domovine. Svete mise u našoj župi su u 7 i 18 sati.

- Zainteresirani mladi od 16 do 29 godina koji žele ići na SHKM u Sisak u organizaciji naše župe, još se mogu prijeviti zaključno s idućom nedjeljom. Cijena putovanja je 250 kn.

 

Dim lights

 

Uzinic_put_krizaVeć se polako navikavamo na posjete našeg biskupa Mate našoj župi. Posljednji put je posjetio našu župu 21. prosinca kada je predvodio misu zornicu. Ovaj put je predvodio pobožnost križnog puta i svetu misu.

Više...

 

Fastenzeit3

‘Dječak Jahiel, unuk rabina Baruha, igrao se jednom s nekim dječakom skrivača. Dobro se sakrio i čekao da ga dječak pronađe. Poslije dugog čekanja,, iziđe iz skrovišta, a dječaku ni traga. Tada shvati da ga onaj nije ni tražio. Rasplače se i dotrči djedu te ispripovijeda o onom dječaku koji ga uopće nije tražio. Tada se orosiše oči rabina Baruha i reče:'Tako govori i Bog: Ja se sakrijem, ali me nitko ne traži.

Više...

 

Tjedan_2012-plakat- Danas završava 'Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH'. Sva današnja milostinja ide na tu nakanu

- U petak, 16. ožujka križni put u 17.15 sati, kao i sv. Misu u 18 sati predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

- Iduće nedjelje župa sv. Mihajla organizira križni put na Gorici sv. Vlaha u 15 sati

- Svi mladi od 16 do 29 godina iz naše župe koji žele ići na SHKM u Sisak 5. i 6. svibnja u organizaciji naše župe neka se prijave župniku najkasnije do nedjelje 25. ožujka. Cijena putovanja je 250 kuna.