raspece

Žuć mu daju i on gine,

Nježan lik mu presveti

Bodu trnje, čavli, koplje,

Krv i voda s boka vri.

O gle vrela, koje pere

Zemlju i svijet čitavi!

Križu sveti, stablo svako

zavidi ti čarni sjaj

S takvim lišćem,

cvijetom, plodom

Nikoji ga nema gaj:

Slatko drvo,slatki čavli

Nose teret slatki taj.


Više...

 

Vecera_Gospodnja- Preduskrsne ispovijedi u našoj župi: VELIKI UTORAK u 19.30 sati - ispovijed za mladež (krizmanici, srednjoškolci, studenti, radnička mladež)

Više...

 

Cvjetnica_2012Danas se Crkva spominje ulaska Krista Gospodina u Jeruzalem da dovrši svoje vazmeno otajstvo, muke smrti i uskrsnuća. Od početka korizme pripravljali smo se na Vazam pokorom i djelima ljubavi. U našoj župi, na Cvjetnicu, bilo je, uistinu svečano i dostojanstveno.

Više...

 

pkm10Jučer u 18 sati održan je Put križa mladih u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije. Na Putu križa sudjelovali su mladi koji se pripremaju za Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku, sudionici Katoličke malonogometne lige Dubrovačke biskupije i svi drugi mladi koji su željeli poći s nama te mladi iz naše župe. Pobožnost je predvodio biskup Mate.

Više...

 

n12Župa sv. Križa svetkovinu Navještenja Gospodnjeg tradicionalno svečano slavi u filijalnoj crkvi Navještenja Gospodnjeg na Nuncijati. Na svetoj Misi su uz mještane sudjelovali brojni hodočasnici iz cijeloga Grada koje nije spriječilo da se upute na ovo malo hodočašće činjenica da se crkva nalazi na brdu ponad Gruža. Smisao hodočašća i jest podnijeti barem malu žrtvu kao zahvalu za divna djela koja nam je Bog učinio po nazaretskoj Djevici.

Više...

 

Navjestaj- Budući da smo noćas prešli na ljetno računanje vremena od danas će večernje sv. Mise (i nedjeljom i svagdanom) biti u 19 sati. To znači da će pobožnost Križnog puta započinjati u 18.15 sati.

- Danas će biti pobožnost Križnog puta na Srđu. Kreće se s prve postaje u 14 sati, a predvodi biskup.

- Sutra se slavi svetkovina navještenja Gospodinova ili Blagovijest. Svečano ćemo je proslaviti u crkvi Navještenja na Nuncijati pjevanom misom u 16 sati.

- U petak je 'prvi petak' u mjesecu. Umjesto klanjanja imamo pobožnost Križnog puta od 18.15 - 19 sati. Nakon mise slijedi blagoslov vode, soli, ulja i svijeća.

- U petak će biti ispovijed bolesnih, starih i nemoćnih po kućama počevši od 9 sati. Molimo da nam prijavite njihove adrese.

- U nedjelju je Cvijetnica i početak Velikog tjedna. 15 minuta prije župne sv. Mise (dakle, u 9.45), u Klaustru će biti blagoslov grančica i procesija, a preko mise bit će pjevana Muka.

- Kroz ovaj tjedan imati ćete prigodu za ispovijed svakog dana 20 minuta prije večernje sv. Mise.

- Caritas Dubrovačke biskupije poziva na organizirano prikupljanje hrane i higijenskih potrebština. Hrana (nekvarljive prehrambene namirnice); Higijenske potrebštine (prašak za robu, deterdženti, pasta za zube, šamponi, kupke,sapuni...) Donaciju dostaviti u petak i subotu 30. I 31. Ožujka 2012. od 09 -16 sati u skladište Caritasa. Adresa skladišta: Obala Pape Ivana Pavla II. 2 - Zgrada Luke Dubrovnik – 2. Kat (iza autobusnog kolodvora)

- Treći red Sv. Dominika ima svoj redoviti mjesečni sastanak u subotu 31. ožujka u 17 sati u sakristiji Dominikanaca u Gradu.